cacbana.gif (9923 bytes)

povezave8.gif (10585 bytes)

Izbrani smo kot eden izmed 10 centrov  v projektu 1000 mednarodnih povezav. K sodelovanju smo pritegnili še dve osnovni šoli iz naše okolice in sicer OŠ Šenčur in OŠ Jakoba Aljaža.

V mesecu okrobru smo se dogovorili z ravnateljico in ravnateljem omenjenih šol za pristop  k projektu 1000 mednarodnih povezav. Oba sta bila nad projektom navdušena. Na seminar, ki je bil v Piranu, sta poslala računalnikarja. Na seminarju sta se računalnikarja spoznala z delom v mednarodnih projektih in s projekti trenutno potekajo preko Interneta. Takoj sta se vključila v domači projekt Medvedek bere

V februarju, točneje 2. februarja, sem sklicla sestanek, katerega so se udeležili ravnatelji, računalnikarji in eden od učiteljev, ki že sodelujejo v mednarodnih projektih. Na sestanku sem predstavila delo MIRK-a in podrobneje razložila, kakšne naloge čakajo sodelujoče v projektu 1000 mednarodnih povezav. Odličili smo se, da 24.februarja izvedemo seminar na temo Mednarodno sodelovanje preko Interneta za učitelje vseh treh šol, ki bi radi začeli sodelovati v projektih. Seminar smo izvedli na naši šoli.
Slike s seminarja  1 , 2

Prav tako smo se na sestanku dogovorili o sprejemu koordinatorjev iz Evrope in Azije v mesecu  marcu. Naredili smo kratek načrt njihovega bivanja pri nas. Ogledali so si  našo šolo in OŠ Šenčur, mesto Kranj in okolico. Na šoli smo  priredili kratko srečanje tudi z ostalimi učitelji, kjer smo se pogovorili o izkušnjah, ki smo jih pridobili v dosedanjem sodelovanju. Na šolo so prišli predstavniki iz ZDA ( Ed Gragert) Latvije ( Talis Bercis),
Romunije, Estoinije, Madzarske in Cipra.V prijetnem vzdušju smo poklepetali o mednarodnih projektih in medsebojnem sodelovanju.

OŠ Šenčur je ob koncu dneva priredila za koordinatorje večerjo.

S pomočjo lokalnega časopisa Glas in TELE-TV Kranj , smo obisk koordinatorjev predstaviti preko lokalnih medijev.

 

Stran uredila: Suzana Geršak